Reshjet e ditëve te fundit kane përmirësuar bilancin energjetik ne vend. Kaskada e Drinit është ne kushte optimale. Niveli i Fierzës ka arritur ne 283 metra, nga 296 qe është maksimali. Duke ju referuar te dhënave nga Korporata Elektroenergjitë, Fierza do te mbahet e stakuar me qellim mbledhjen e prurjeve dhe ruajtjen e rezervës. Por paralelisht me ketë situate, KESH është duke importuar energji ne sasira te vogla për shkak te kontratave te lidhura me pare. Burime zyrtare nga KESH thonë se është reduktuar ne 75 % importi dhe është shtyre blerja e plote e energjisë ne nje moment te dyte. Ndërkaq, kane nisur edhe shkëmbimet e energjisë me Kosovën, me qellim menaxhimin e situatës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *