Subscribe

Besimtaret bektashinj kremtojnë festen e Sulltan Nevruzit qe njihet ndryshe si ditëlindja e Imam Aliut. Besimtaret i janë drejtuar Kryegjyshatës per te kryer ritet fetare. Per bektashinjtë, Sulltan Nevruzi konsiderohet edhe fillimi I vitit. Ndaj 22 marsi sipas tyre festohet ne mënyre te veçante, me gatime karakteristike dhe vizita mes te afërmeve. Para islamit, ketë dite e kanë festuar persianët. Më vonë, në botën islame në 22 mars lindi imam Aliu, i cili është i vetmi fëmijë i lindur brenda në Qabe. Që prej asaj kohe Sulltan Nevruzi u festua si ditëlindja e imam Aliut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *