Subscribe

Sheshi “Nene Tereza” ne Prishtine u be qendra e ceremonive, qe po mbahen ne Kosove këtë te mërkurë, per te shënuar 8-vjetorin e shpalljes se pavarësisë se vendit. Por ne kushtet e nje krize politike, presidentja e vendit ne fjalimin e saj beri nje apel, per ta ndërtuar shtetin ende te pakonsoliduar jo me dhune, por me dialog.

Atifete Jahjaga: Sot eshte feste e te gjithë ne festa bëhen bashke. Është koha per te harruar merite, është koha te shkruajmë nje kapitull te ri te shtetit.

Per kryeministrin Isa Mustafa, pavarësia e Kosovës eshte nje realitet i pakthyeshëm dhe vlerat e lirisë s’mund t’i marre askush. Por ai kishte edhe nje mesazh per opozitën.

Isa Mustafa: Qeveria do respektoje vullnetin e qytetareve dhe do kryeje reformat. Ajo ka legjitimitet. Ju ftojmë ta shënojmë bashke ditën e pavarësisë.

Ceremonia vijoi me parakalimin e Forcës se Sigurisë se Kosovës dhe Njësive te Policisë. Ne këtë 8-vjetor te pavarësisë, Lidhja Demokratike e Kosovës beri homazhe prane varrit te ish-presidentit Ibrahim Rugova per te nderuar vepren e tij. Kosova shpalli pavarësinë ne 17 shkurt te vitit 2008, ne baze te planit te krye negociatorit te Kombeve te Bashkuara Martti Ahtisaari. Ajo eshte njohur deri tani nga 111 vende te botes.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *