Obeziteti është një sëmundje që prek kryesisht fëmijët astmatik. Sipas një studimi më të fundit të realizuar në lidhje me këtë fenomen rezulton se fëmijët e moshave 3 dhe 4, të cilët vuajnë nga ky problem shëndetësor janë 66 për qind më të rrezikuar nga mbipesha në moshën 8 vjeçare.

 

Simptomat e astmës, privojnë të rinjtë nga ushtrimet e cila mund të çojë në obezitet, sugjeron kërkimi.

 

Dozat e mëdha të steroideve, e cila pengon fëmijët për të marrë frymë siç duhet në mënyrën e tyre, gjithashtu lidhen me mbipeshën, pasi që ato nxisin apetitin më të madh për ushqim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *