Subscribe

Përgjigjja imunitare e fëmijëve ndaj sars cov 2 është shumë e fuqishme dhe e qëndrueshme.

 

Ky është rezultati i një studimi të kryer në qendrën spitalore pediatrike ne gjermani, ku u konkludua se 33.8 % e 553 fëmijëve të cilët kanë patur një person të infektuar në familje, janë infektuar.

 

Mjeku epidemiolog Ilir Alimehmeti analizon studimin, duke shtuar se shumica, 44.9% e fëmijëve të marrë në studim kanë qenë asimptomatikë.

 

Studimi gjithashtu vëren se në harkun kohor të 12 muajve që zgjasin antitrupat, fëmijët janë më të predispozuar të kenë me shume mbrojte, në raport me të rriturit.

 

Edhe në Shqipëri kemi patur jo pak fëmijë të infektuar, dhe sipas bluzave të bardha një përqindje e vogël prej tyre kanë patur nevojë për trajtim spitalor, pasi pjesa dërrmuese e kanë kaluar në fazë të lehtë ose kaun qenë asimptomtikë.

 

Këto të dhëna tregojnë se në moshat e reja imuniteti është shumë më efektiv sesa vaksina.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *