Nëna është personi përgjegjes për shëndetin e fëmijës. Janë pikërisht ato që kanë mundësi që ti japin fëmijëve të tyre tiparet që duhet të trashegohen.

 

Për të rritur një fëmijë të shëndetshëm ekzistojnë disa hapa. Bëhet fjalë për ato nëna që kanë pasur një regjim të mire ushqimor, aktivitet fizik, peshë konstante dhe elegante, mungesë duhani dhe përdorim alkooli të moderuar.

 

Fëmijët e lindur nga nënat që kanë respektuar këto rregulla, kanë 82 % mundësi më pak për të qenë obezë apo edhe mbipeshë, në krahasim me nënat që kanë pasur një jetë më të çrregullt.

 

Kërkuesit kanë ndjekur stilin e jetës të rreth 17 mijë nënave dhe kanë ekzaminuar të dhënat shëndetësore të 25 mijë fëmijëve të tyre.

 

Rezulton se obeziteti i nënës, jeta sedentare dhe vese të tjera lidheshin me të njëjtën formë obeziteti edhe tek fëmijët e tyre, ndryshe nga ato nëna të cilat kishin një formë fizike të mirë edhe pas lindjes së fëmijëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *