Subscribe

Fakulteti i Shkencave të Natyrës i është bashkuar nismës së bashkisë për shtimin e gjelbërimit në kryeqytet. Disa drurë të dekorativë të llojit Lofata, iu shtuan lulishtes “Qemal Stafa” pranë Presidencës.

 

Erion Veliaj: “E vetmja mënyrë e sigurt, me kosto të përballueshme dhe afatgjatë, për të prodhuar më shumë oksigjen është mbjellja e një peme. Ky është parku i “lofatave”, pemë shumë të bukura të dhuruara nga Fakulteti i Shkencave të Natyrës.

 

Bashkia vazhdon ta mbaje ne listën e prioriteteve mbjelljen e pemëve dhe Veliaj ka premtuar shënimin e rekordeve te reja ne këtë fushe.

 

 “Duam që brenda 2030-s në Tiranë të jenë mbjellë 2 milionë pemë, si një mënyrë për të kompensuar 200 mijë makina që sot ka Tirana, në atë që ne e quajmë “Pylli Orbital”.

 

Përveç donacioneve e fondeve te buxhetit te shtetit, personazhe te njohur ne Tiranë apo komunitete te ndryshme janë përfshirë ne nismën e bashkisë për te mbjelle sa me shume peme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *