“Pas Ukrainës, objektivat e radhës të Kremlinit mund të jenë Moldavia dhe vendet baltike”, ka paralajmëruar shefi i ushtrisë belge, Michel Hofman.

Rusia “tashmë ka treguar se ka vullnetin për të sulmuar një fqinj”, tha Hofman për gazetën belge VRT ndërsa vizitonte ushtarët belgë të stacionuar në Rumani.

Gjuha e presidentit rus Vladimir Putin “është gjithmonë e paqartë. Është absolutisht e mundur që ata të kenë edhe ide të tjera më vonë. Ose në jug në Moldavi ose në shtetet baltike,” tha ai.

“Evropa duhet të përgatitet urgjentisht dhe ta bëjë të qartë se mund të mbrohet” dhe se “do të kundërsulmojë nëse është e nevojshme,” tha Hofman, i cili është shefi i mbrojtjes së forcave të armatosura belge.

“Rusia ka kaluar në një industri lufte,” shtoi Hofman. 

Edhe nëse forcat e Moskës duken të dobësuara për momentin për shkak të luftës së tyre të vazhdueshme kundër Ukrainës, kjo dobësi është “e përkohshme”, tha ai.

Nëse Rusia fiton luftën, ajo “përfundimisht do të rigjenerojë makinën e luftës dhe do të rindërtojë forcat e saj të armatosura”, paralajmëroi shefi i ushtrisë.

Moldavia fqinje me Ukrainën dhe një nga rajonet e saj, Transnistria, mbështetet nga Kremlini.

Në perëndim të Kremlinit, vendet baltike mbrohen nga klauzola e përbashkët e mbrojtjes së NATO-s, dhe një sulm nga trupat e Putinit në Estoni, Letoni ose Lituani mund të shkaktojë një konflikt më të gjerë./vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *