Kontinenti i vjetër vijon të përballet ashpër me koronavirusin ndërsa shpërthimi i pandemisë tashmë është zhvendosur në Francë dhe Britaninë e Madhe, të dyja vendet kanë raportuar rreth 1 mijë të vdekur në 24 orët e fundit.

 

Në Francë, më shumë se 13,000 njerëz kanë humbur jetën, përfshirë edhe një fëmijë 10 vjecar ndërsa rreth 125 mijë persona janë infektuar. Por nga ana tjeter, për të dytën ditë radhazi, numri i pacientëve në kujdesin intensiv është në rënie.

 

Në fundjavën e Pashkëve, paralajmërimet janë rritur Spanjë dhe Mbretërinë e Bashkuar për njerëzit që të respektojnë bllokimet, pavarësisht motit të mirë.

 

Ministrat e financave të BE kanë rënë dakord për një plan shpëtimi ekonomik me vlerë më shumë se 500 miliardë euro në të gjithë eurozonën, i hartuar për të ndihmuar punëtorët, bizneset dhe shërbimet shëndetësore të përballen me ndikimin e pandemisë.

 

Në Itali dhe Spanjë ka një trend në rënie të numrit të infeksineve dhe vdekjeve por gjithseis të dyja vendet kanë shtyrë masat e izolimit deri në javën e patrë të muajit maj.

 

Vende të tjera si Çekia, Austria dhe Danimarka po fillojnë hapjen graduale edhe pse numri i të infektuarve me koronavirus është end ei lartë. OBSH apraljmëroi se një hap i tillë rrezikon një valë të dytë më vdkejprurës të infekioneve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *