Kryeministri belg Charls Michel dënoi sulmet e përgjakshme qe tronditen vendit, te cilat i konsideroi te dhunshme dhe frikacake.

“Kjo është nje dite e zeze për vendin tone. Ajo se cilës i trembeshim, ndodhi”.

Ne nje konference per shtyp i shoqëruar nga dy ministra te kabinetit, ai i beri thirrje popullit te tregoje qetësi dhe solidaritet ne kete moment tragjik te historisë se vendit. Pasi dënoi sulmet, shefi i qeverise njoftoi nje seri masash sigurie, si shtimi i kontrolleve ne kufij dhe i trupave policore ne rruge. Mes lotësh shefja e diplomacisë evropiane, Federica Mogherini, tha se e sotmja ishte nje dite e trishtuar per Europen.

“Europa dhe kryeqyteti i saj po vuajnë te njëjtën dhimbje si ajo qe rajoni i Lindjes se Mesme, e di çdo te thotë çdo dite”.

Presidenti francez Hollande deklaroi se sot është goditur e gjithë Europa. Ndërsa presidenti Obama deklaroi nga Havana se akte te tilla, nuk do te tolerohen.

“Kjo qe ndodhi na kujton se bota duhet te jete e bashkuar ne luftën kundër terrorizmit, pavarësisht kombësisë, besimit, racës”.

Presidenti rus Vladimir Putin i dënoi sulmet barbare dhe ofroi solidaritet me popullin belg ne keto ore te vështira.

Mbare mediat botërore pasqyruan gjerësisht ngjarjet, duke shprehur njëkohësisht edhe dhimbjen per viktimat e shkaktuara nga terrori. Gazeta franceze “Le Monde” i ka zgjedhur karikaturat per t’i treguar popullit belg se ndodhet pranë tij ne këto momente te vështira.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *