Subscribe

Ndërkombëtaret kane shtuar përpjekjet pet te ndihmuar Maqedonine te dale nga kriza politike. Tre eurodeputete Ivo Vojgël, Eduard Kukan dhe Riçard Houit takohen ketë te marte ne Shkup me liderët e katër partive kryesore ne vend, pas vlerësimit te ambasadoreve amerikan dhe te BE se nuk ka kushte per mbajtjen e zgjedhjeve ne 24 prill. Ky takim cilësohet si shansi i fundit per gjetjen e nje kompromisi, pasi ne mesnate hyn ne fuqi vendimi per shpërndarjen e parlamentit. Eurodeputetet ishin te pranishëm edhe gjate bisedimeve per marrëveshjen mes palëve ne qershor dhe korrik te vitit te shkuar. Ndërsa partia e ish-kryeministrit Gruevski VMRO-DPME këmbëngul qe zgjedhjet te mos shtyhen, LSDM dhe partitë shqiptare BDI dhe PDSH kane mbështetur qëndrimin e ndërkombëtareve. Lideri i LSDM, Zaev ka theksuar se nuk janë pastruar listat zgjedhore dhe nuk është kryer as reforma ne media. Ambasadori amerikan ne Shkup, Xhes Bejli e ka bere  te qarte se per datën e zgjedhjeve duhet te vendosin liderët politike, por me e rëndësishme se data është plotësimi i kritereve.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *