UEFA planifikon të mbledhë 2.4 miliardë euro me Eurokupën që nis këtë të premte në Gjermani, një shifër që do të jetë një rekord, duke kaluar 1.916 miliardë që regjistroi në Euro 2016. Katër vjet më vonë, në 2021, tregu i aksioneve ishte 1.882 miliardë. Sipas ‘Expansión’, 60% e xhiros vjen nga TV dhe 24% nga zona tregtare.

Në të kundërt, shpenzimet totale do të ishin 645.5 milionë euro, nën 704 milionë të edicionit të mëparshëm, duke lënë kështu xhiron neto në 1763 milionë, që përfaqëson një tjetër moment historik sepse tejkalon maksimumin pnë 2016. Janë gati 35 milionë për lojë. 60% e xhiros vjen nga TV, 24% nga zona tregtare, 12% nga biletat e ndeshjeve dhe 4% nga mikpritja.

Sponsorët zyrtarë luajnë një rol të rëndësishëm, veçanërisht Adidas, i cili ka një nga artikujt më të dukshëm. Të gjithë ata shpresojnë se ky impuls do t’i bëjë të përmirësojnë ndjeshëm bilancet e tyre. /vizionplus.tv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *