Gjykata shpalli të pafajshme anëtaren e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, Etleda Çiftja. Mbi komisioneren e Vetingut u  ngriten dy akuza ajo e  “Falsifikimit të Dokumenteve ” dhe “Mosdeklatim apo deklarim i rremë  i pasurisë”.

 

Pas marrjes së pafajsisë, Etleda Çiftja u shpreh se kallëzimi penal ndaj saj, ishte në dëm të reformës në drejtësi.

 

Etleda Çiftja

 

Komisionere e KPK

 

Shumëkush është shprehur se u përpoqën të dëmtonin reformën në drejtësi dhe procesin e Vetting-u, por me vendimin e sotëm gjithçka u mësua, që shpresoj që të publikohet i plotë. Të kuptohet qartë se cila ka qenë historia. Që në fillim kam pasur dy kontrolle dhe asnjëherë probleme me pasurinë. SPAK ka bërë punën, ashtu  e ka vlerësuar e paraqitur në gjykim dhe dhënia e drejtësisë është nga gjykata.

 

 

Vendimi është marrë nga gjyqtari Erion Bani i cili ne arsyetim shprehet se nuk behet fjale per deklarim të rremë por me parregullsi dhe ne keto kushte nuk eshte kjonsumuar asnje veper penale.

 

Ndërkohë, vetë gjyqtari Erion Bani në korrik të këtij viti, kur Çiftja u mor e pandehur, kërkoi dorëheqjen nga gjykimi për shkak se komisionerja ka qenë pjesë e trupës se vetingut e rikonfirmoi ne detyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.