Në Ersekë fermerë, agropërpunues por edhe artizanë  e jo vetëm janë bërë pjesë e një panairi që për nga mënyra e organizimit vjen për herë të parë në qytetin e vogël në juglindje të vendit.

 

Kjo edhe për kryebashkiakun Erio Isai ka si qëllim krijimin e kontakteve me biznesin por edhe të interesuar të tjerë për tërheqjen e prodhimeve bio dhe organike të një prej zonave më të njohura të gjithë vendit. Për këtë Isai është shprehur se shumë shpejt do të kemi një treg zejtarie për agropërpunuesit dhe artizanët.

 

Për të pasur kështu më shumë lehtësi e dicka me tepër kontakte me biznesin që është shumë i interesuar për prodhimin agro bujqësor kolonjar.

 

Nga ana tjetër edhe agropërpunuesit tradicional janë shprehur të kënaqur për mënyrën e organizimit të panairit ashtu siç e kanë parë si një mundesi të mirë kontakti me blerësit edhe artizanët. Të cilët merren me përpunimon e leshit duhe e hedhur në treg sixhade qilima etj

 

Krahina e Kolonjës është e njohur për blehtori por dhe bujqësi ashtu siç eshtë e tillë për trashëgiminë kulturore. Ndaj dhe për këtë bashkia kërkon herë pas here të promovojë vlerat e kësaj krahine.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.