Kongresmeni amerikan, Eliot Engel, ka deklaruar se Kosova duhet të marrë diçka në këmbim të detyrave që i kërkohet të kryejë. Në një prononcim nga Brukseli, Engel ka theksuar se ratifikimi i demarkacionit të kufirit të Kosovës me Malin e Zi, pas së cilës gjë Bashkimi Evropian i ka premtuar liberalizimin e vizave me vendet e BE-së.

 

“Kjo gjë nuk ka ndodhur ende dhe është frustruese. Po qe se Kosova e sheh se nëse përgjigjet pozitivisht, fiton diçka pozitive, atëherë nuk do të kishte problem. Problemi ekziston se ata po e shohin se nuk fitojnë asgjë”.

 

Ndërkohë komentet e ligjvënësit amerikan vijnë pas presionit të shtuar amerikan mbi Kosovën që të tërheqë taksën 100% që u ka vënë prodhimeve të importuara nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina.

 

Engel ndër të tjera ka thënë se Qeveria e Serbisë duhet të ndryshojë qëndrim dhe të mos vazhdojë mbajtjen e Kosovës jashtë organizatave ndërkombëtare, si UNESCO dhe INTERPOL, si dhe të mos përpiqet t’i bindë shtetet për të tërhequr njohjen e pavarësisë së Kosovës.

 

Engel tha se shpreson se udhëheqësit e Kosovës dhe të Serbisë do të dalin me një plan për ecjen përpara dhe për anëtarësimin në Bashkimin Evropian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *