Subscribe

Presidenti I Maqedonise, Ivanov ka refuzuar të informohet nga kryeministrin Zaev ne lidhje me bisedimet me Tsipras per emrin e ri te Maqedonise.

 

Zaev kishte kërkuar takimin me kreun e shtetit maqedonas pas akordit të arritur në parim me homologun grek Tsipras në lidhje me emrin e ri të Maqedonisë.

 

Kryeministri Zaev shkoi ti dorezoje Ivanovit zyrtarisht tekstin e marreveshjes por Presidenti eshte mjaftuar me kaq dhe me pas nuk ka pranuar te diskutoje ne detaj me kryeministrin.

 

Sipas marrëveshjes mes dy kryeministrave emir i ri do të jetë “Republika e Maqedonisë së Veriut”, por duket se kjo gjë nuk është pritur mirë nga presidenti Ivanov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *