Subscribe

Qe prej 1 janarit Holanda ka presidencën e radhës se Bashkimit Europian dhe prioritetet ne këto 6 muaj, kane qene ne fokus te seancës dëgjimore qe Komisioni i Jashtëm dhe ai i Integrimit, zhvilloi me përfaqësuesen e këtij vendi ne Tirane.
“Ne fakt ne kemi marrë presidencën në kohë të vështira. Besoj se është e qartë për të gjithë se BE po përballet me situata të vështira, siç janë fluksi i madh i emigrantëve që po vijnë në vendet e Bashkimit Europian, sulmet terroriste që po godasin vendet tona, tentativat për të përhapur frikë dhe për të fragmentuar vendet tona. Verejmë se po përballemi me faktin se nuk gjejmë përgjigje të thjeshta për këto probleme”.
Ambasadorja ka theksuar se gjate këtyre muajve, fokusi do te jete tek qytetaret, pasi ka shume që janë kritik të Bashkimit Europian dhe duhen adresuar te gjitha shqetësimet e tyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *