Pika e kalimit kufitar në Kapshticë është bllokuar sërish gjatë kësaj të mërkure, që prej orës 11:00 e deri ne orën 13:00. Ndalimi i punës nga pala greke ka qenë i pa lajmëruar më parë, por megjithate i ka gjetur të papërgatitur shtetasit shqiptare, në të dy anët e kufirit. Shkak është bërë protesta e fermerëve në fshatrat afër kufirit mes dy vendeve. Policia jonë kufitare, nuk ka informacion nga homologet greke nëse fermerët do të bllokojnë edhe pasdite rrugët nacionale, si dhe nuk japin informacion sa dite do të zgjat protesta e fermerëve. Në këto kushte, shtetasit shqiptar dhe jo vetëm, do jenë të detyruar të presin për orë të tëra në të dy anët e kufirit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *