Nje incident i ndodhur ne Londër mund te ndikoje ne raportet e mira mes Britanisë dhe Kines. Nje koment aspak diplomatik i mbretëreshës Elizabetha II, ka terhequr jo pak vëmendjen. Teksa bisedonte me nje zyrtare te larte te policise në kopshtin e pallatit mbretëror Buckingham Palace, nje kameraman i pallatit ka fiksuar biseden e tyre. Policja tregoi se zyrtaret kineze ishin larguar nga nje takim me ambasadoren britanike ne Kine dhe Mbretëresha u përgjigj se ata ishin treguar shume te pasjellshëm me te. Ndërsa refuzuan te komentonin biseden private te Mbretëreshës, zyrtare te Pallatit Mbretëror thane se vizita e presidentit kinez kishte qene shume e suksesshme. As Ministria e Jashtme Kineze, nuk ka bere ndonje koment per incidentin, por komenti i Mbretëreshës mund te jene problematik ndërsa vendi perpiqet te forcoje lidhjet tregtare me Kinen.
Nje dite me pare ne te njejten gracke ra edhe kryeministri britanik David Cameron. Duke mos kuptuar se po regjistrohej, ndersa fliste me Mbretëreshën ai beri vleresime aspak diplomatike per vendet pjesëmarrëse ne samitin kundër korrupsionit qe do te mbahet ne Londër. Cameron u shpreh se disa vende si Nigeria dhe Afganistani jane shume te korruptuara .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *