Subscribe

I hapur në një nga sallat e muzeut te arsimit kombëtar në Korçë, Ekspozita e muzikës, vjen për herë të parë në qytetin e serenatave. Në të janë paraqitur vegla te prodhuara kryesisht nga mjeshtrit korçare, por dhe disqe me këngë korçare. Për përgjegjësin e muzeut Niko Kotherja kjo ekspozitë do të tregojë më shumë për historinë e muzikës korçare. Korçaret njihen për serenatat aq sa ne çdo familje është e pamundur te mos  gjesh një kitare te varur ne mur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *