Ecja gjithmonë ështëcilësuar si një proces i rëndësishëm në shendetin e secilit. Studime të ndryshme tregojnë se nëse ky aktivitet bëhet në mbrëmje mund të jetë më e mirë për ju se sa praktikimi i saj në mëngjes.

 

Në hulumtimet e bëra në minj, shkencëtarët thanë se performanca e stërvitjes ishte rreth 50 për qind më e mirë gjatë orëve të mbrëmjes.

 

Brejtësit që ushtruan gjatë natës kishin nevojë për më pak oksigjen, duke i bërë ato më efikase dhe kishin nivele më të larta të një substance në trup që rrit aktivitetin metabolik të indeve.

 

Ekipet – nga Instituti Ëeizmann i Shkencës në Rehovot në Izrael dhe Universiteti i Kalifornisë, Irvine – thonë se studimet e tyre janë ndër të parat që provojnë teorinë e mbajtur gjatë se koha e një dite ka një ndikim në produktivitetin e ushtrimeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published.