Subscribe

Mijëra besimtare ortodokse kremtuan te Premten e Zeze ne Jerusalem, ditën qe përkujton vuajtjet e Krishtit dhe kryqëzimin e tij. Një procesion u mbajt me hapat qe besohet te ketë ndjekur Krishti ne ditën e vdekjes se tij. Besimtaret, disa me krye e te tjerë duke u lutur përshkruan rrugën deri ne Kishën e Varrit te shenjte, vendin ku besohet te jete varrosur Krishti. Grupet e besimtareve nga e gjithë bota qëndruan ne radhe per te hyre ne kishe dhe një pjese kishin shkruar ne letra lutjet qe do te thoshin brenda saj. Qindra forca sigurie izraelite ishin vendosur ne qytetin e vjetër dhe rreth kishës ne Jerusalemin lindor për te shmangur ndonjë problem.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *