Sot është e Marta e 13-të dhe e fundit në pelegrinazhin në Kishën e Shën Ndout në Laç.

Më 12 dhe 13 Qershor eshte festa e shenjtit që përkon me dyndje besimtarësh si festa e shenjtit që mban kisha.

Janë 13 të marta që respektohen nga besimtarët për të mbërritur deri në ditën e Shna Ndout.

Kisha e Shna Ndout daton që nga shekulli XIII dhe objekti i rëndësishem i kultit mori famë për shkak të Shna Ndout, një predikues i njohur katolik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *