Subscribe

Dy histori të reja dashurie vijnë këtë fundjavë në teatrin eksperimental. Në salla të ndryshme ngjiten dy drama me pak aktorë, por me mesazhe të mëdha.

 

Milto Kutali e ka nisur rrugëtimin artistik të shfaqjes “Hënat e fundme” më herët, edhe në shtëpinë e të moshuarve. Regjisori vë në skenë historinë e një të njeriu që jeton me dashurinë e gruas që është ndarë nga jeta vite më parë dhe dashurinë e djalit që tanimë ka krijuar familjen e tij.

 

Vepra e italianit është përkthyer në 29 gjuhë të botës, por i flet shoqërisë shqiptare po aq sa në gjuhën që u  krijua.

 

E ndërsa “hënat e fundme” vjen si drama që përtej dashurisë fshihen sakrifica të mëdha, “ Këngët e dashurisë” së Laert Vasilit, na sjellin një shfaqje më romantike.

 

Laerti eksperimenton për herë të parë në zhanrin e teatrit muzikor, por nuk ka frikë nga kritika, pasi aktorët e gjithë detajet, i ka ndërtuar mbi këtë koncept të ri për teatrin.

 

Premierë tjetër këtë fundjavë në kryeqytet është edhe “Gomari i Babatasit”, vepra e “Gjergj Fishtës” që vjen në Tiranë pasi është përcjellë më herët në teatrin “Migjeni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.