Subscribe

Vendet anëtare të “Ballkanit të Hapur” janë bërë bashkë për të hartuar një plan konkret veprimi, për t’i paraprirë përshkallëzimit të efekteve negative që po jep lufta në Ukrainë.

 

Maqedonia e Veriut është angazhuar se do të lejojë eksportet e grurit mes vendeve, ndërsa Serbia do të heqë tavanet e eksporteve të produkteve bazë ushqimore.

 

Sa I përket bizneseve, do të ndalohet rishitja në tregje të tjera të grurit, vajit misrit etj.

 

Tre zëvendëskryeministrat e Shqipërisë Maqedonisë dhe Serbisë kanë rënë dakord që mund të bashkojnë forcat edhe në një plan veprimi për sektorin e energjisë me qëllim uljen e varësisë nga importi

 

Këto angazhime për të cilat u ra dakord në takimet teknike mes palëve do të konkretizohen në samitin e radhës së “Ballkanit të hapur” në 1 shtator që do të mbahet ne Beograd.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *