Ajo që po ndodh në Bergamo është një dramë e madhe njerëzore.

Agjencia e lajmeve Tgcom, shkruan se kërkesat për organizuime të sherbimeve funerale në këtë zonë të Lombardisë janë ekstramisht të mëdha për shkak të personave që humbin jetën nga COVID-19.

Mesatarja e thirrje drejt agjencive funerale shkon deri në 10 telefonata në orë. Shumë agjenci madje bëjnë të ditur për mediat italiane se në goxha raste e kanë të pamundur të marrin përsiper organizimin e funeralit për shkak të fluksit të madh. Deri ne 7 dite radha edhe ne varreza per te siguruar perfundimin e procedurave edhe ne kete aspekt.

Situatë e vështirë shumë është edhe në spitalet e Bergamos ku mjeket punojnë deri në 15 orë në ditë dhe nuk ka më vend për terapinë intensive.

 

Burimi: Tgcom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *