Subscribe

Opozita do te vazhdoje marrëdhëniet e kushtëzuara me parlamentin, ndërsa nuk përjashton edhe përshkallëzimin e aksionit kundër qeverise ne rast se mazhoranca nuk përmbush kërkesat per dekrimianlizimin. Edmond Spaho, numri dy i demokrateve dhe i Kuvendit, thotë se nje qëndrim i tille është diktuar nga refuzimi qe shumica i bën paketës se propozimeve per ndryshimin e këtij ligji. Sipas Spahos te gjitha opsionet janë te hapura, përfshi edhe dorëzimin e mandatit te deputetit. Demokratet janë investuar politikisht ditët e fundit ne çështjen e dekriminalizimit. Per shkak te pranisë ne Parlament te deputetit Prenga, ata e risollen ne axhenden e debateve ndryshimin e ligjit, pasi ai kishte marre konsensusin e palëve per aktet nënligjore dhe tani e kane vene kusht për pjesëmarrjen e tyre ne parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *