Ish-ministri i Jashtëm, Ditmir Bushati është shprehur pesimist sa i takon integrimit të Ballkanit Perëndimor në BE.

 

Në një postim në Twitter, Bushati teksa kujton 15 vjetorin e zgjerimit të BE, thekson se mos tejkalimi i boshllëqeve ekonomike e sociale dhe puna e papërfunduar e reformave i largon vendet e Ballkanit nga procesi i integrimit.

 

“Sot shënohet 15 vjetori i zgjerimit të “Big Bang” të #EU me 10 vende të #CEE. Një arritje historike pas Luftës së Ftohtë. 15 vjet më vonë, pranimi në BE i #Ballkanit Perendimor duket mjaft i largët, duke mos tejkaluar ende boshllëqet ekonomike dhe sociale. Punë e pa përfunduar!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.