Nga të gjitha ndjesitë negative, vetmia është më e keqja, ama, ka disa mënyra si ta përballosh atë dhe të lidhesh edhe më shumë me botën e brendshme dhe dëshirat e tua.

 

Shkruaj

Shkrimi dhe hedhja në letër e ndjesive dhe mendimeve të tua të ndihmon që t’i shohësh situatat në një tjetër këndvështrim, si dhe të zbrasësh të gjitha emocionet negative.

 

Krijo

Një poezi, pikturë, nis një roman. Mbaje veten të zënë, duke krijuar.

Hiqe mendjen nga vetmia

Lexo një libër të ri.

 

Bëj pazar dhe bli ushqime të shëndetshme.

Dëgjo muzikë.

Gatuaj një ëmbëlsirë.

Shih një film të ri.

Dëgjo një podkast.

 

Shiko filma/seriale vizatimorë, të cilat i ke pasur qejf kur ke qenë fëmijë.

Lidhu me miqtë e tu

Bëj plane me miqtë dhe MOS i anulo ato.

Shkruaji/telefonoji një miku/eje të vjetër.

Merr një video-telefonatë miq dhe familjarë.

 

Shkuraji shokut/qes të ngushtë dhe komuniko përmes memeve.

Mëso ta duash kohën që shpenzon me veten

Përkujdesu për lëkurën.

 

Inkurajo veten me afirmime pozitive.

Mëso diçka të re.

Dil në një date me veten.

Lëvize trupin

Bëj yoga ose medito.

Noto.

 

Shko në palestër.

Ndiq një klasë pilates.

Rregullo shtëpinë.

Mbill një lule.

Leave a Reply

Your email address will not be published.