Dështon seanca gjyqësore ndaj deputetëve dhe zyrtarëve të tjerë të lëvizjes Vetëvendosja, të cilët akuzohen për dëmtimin e pasurisë gjatë përmbysjes së makinave të EULEX në një tubim në vitin 2009. Seanca nuk është mbajtur pasi policia, nuk ka gjetur deputetin Glauk Konjufca, sekretarin Dardan Molliqaj dhe zëdhënësin Frashër Krasniqi, ndonëse kishte nje flete ndalimi per ta. Të pranishëm kanë qënë vetëm 7 nga 27 të akuzuarit. Ne vitin 2009, aktivistet e Vetëvendosjes kane sulmuar automjetet e EULEX, ne shenje kundërshtie ndaj një marrëveshje që misioni evropian kishte nënshkruar me serbinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *