Takimi i parë i nivelit të lartë mes ministrave të jashtëm të ukrianës dhe rusisë nuk prodhoi asnjë rezultat pozitiv. Shefi i diplomacisë ruse Sergei Lavrov dhe homologu i tij ukrainas Dmitry Kuleba, në bisedimer e Antalias, ranë akort vetëm që të takoheshin sërish, por pa i dhënë zgjidhje armëpushimit dhe krijimit të korridoreve humanitare.

 

DMITRY KULEBA

MINISTËR I JASHTËM  NË UKRAINË  

 

“Në ende shpresoj që Rusia për arsye humanitare, për imapti njerëzore ndaj tyre që po vuajnë n ë Mariupol do të lejë evakuimin e fëmijëve që po vuajnë atje.Por në nuk kemi arritur asnjë marrëveshje konkrete fakeqësisht, edhe bisedimet për armëpushimin nuk rezultuan në një zgjidhje. “

 

Megjithatë, ministri i Jashtëm ukrainas tha se është gati të takohet sërish me homologun e tij rus Sergei Lavrov nëse ka perspektiva për një diskutim thelbësor.

 

Nga ana tjetër diplomati rus hdhi poshtë akuzat  që rusia po kryen krime lufte, duke thënë se do të marrin masa pë të përballuar pasojat ekonomike te sanksioneve.

 

SERGEI LAVROV

MINISTËR I JASHTËM NË RUSI  

 

“Ne nuk kemi sulmuar Ukrainën. Ne ju kemi sqaruar juve se situata në Ukrainë ishte rrezik direkt për Rusinë. Ata po përdoren si mbrojtje njerëzore. Marrëveshja për korridoret humanitare është në zbatim. Është gjetur rruga më efektivët për të larguar civilët”

 

Ndërkohë në terren situata është dramaytike: Nje ditë më paë mediat nderkmbetare raportuan neje sulm ne maternitet ku ka patur te pakten 3 viktima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.