Zbulohen ne Elbasan katër raste te sëmundjes se bagëtive, dermatoza nodulare. Shërbimi veterinar beri te ditur se ato janë verifikuar ne fshatrat ne kufi me Maqedoninë. Menjëherë kafshët e prekura jane groposur, ndërkohe qe autoriteti i kontrollit te ushqimit ne bashkëpunim me policinë ka mbyllur te gjitha tregjet e gjësë se gjalle ne Elbasan. Drejtoria e Bujqësisë u ben thirrje blegtoreve te njoftojnë menjëherë nëse vërejnë tek kafshët e tyre simptomat e dermatozës nodulare. Sëmundja virale e gjedhit ndodh gjate verës dhe vjeshtës, kur insektet janë te shumta. Sipas specialisteve, mishi i bagëtive te prekura nga kjo sëmundje nuk mund te përdoret, por nga ana tjetër ajo kalon tek njeriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *