Subscribe

Ministrja e financave mbrojti kontratat e koncesioneve ne komisionin e ekonomise.

Anila Denaj tha se qeveria ka rritur shkallen e monitorimit per keto kontrata ndersa tha se pagesat e planifikuara per projektet e medha gjate vitit te ardhshem eshte per koncesionet shkon ne vleren e 14.6 miliarde lekeve.

 

E pyetur mbi koston e koncesioneve me partneritetet publik privat ne te ardhmen e shqiptareve.

Denaj tha se keto kontrata jane te domosdoshme per realizimin e projekteve ne infrastrukture. Ministrja e financave u kujdes gjithashtu te theksonte se koncesionet jane dhene edhe nga qeverite e djathta.

 

Kontratat nepermjet skemes partneritet publik privat kane qene vazhdimisht ne shenjester te akuzave te opozites e cila ka hedhur dyshime per afera korruptive.

Edhe organizmat e rendeishme nderkombetare banka boterore dhe fondi monetar nderkombetar kane adresuar kritika per koncesionet pasi sipas tyre kane risqe dhe kosto te fshehura.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.