Partia Demokratike ka festuar ditën e themelimit. Kreu i saj Lulzim Basha, u fokusua tek protestat e studentëve. Basha hoqi një paralele mes dhjetorit te vitit 1990 dhe protestave te studenteve te cilat vijojnë prej disa ditësh.

 

Lulzim Basha: Me lejoni ta them shkurt për te gjithë ata që kanë lindur 20 vitet e fundit, se ne këtë shtëpi ndodhet një parti e cila mori jete nga e njëjta përpjekje dhe nga te njëjtët njerëz qe u ngritën kundër diktaturës, nga studentet, studentet e dhjetorit që para 28 viteve u vranë friken. Vranë friken si e vrasin sot bijtë e bijat e shqiptareve 20-vjeçaret e dhjetorit 2018, 28 vite me pare kur kërkuan sot përsëri një Shqipëri si gjithë Evropa, një Shqipëri te vlerave te perëndimit, me arsim cilësor dhe me një shtet qe garanton te drejtat e tyre si ne perëndim.

 

Basha shtoi se protestat e studenteve janë një mësim per çdo qeveri.

 

Kjo qe po ndodh sot është përgjigja e bijave dhe bijve te tyre, me te mirëve mes nesh, rini studentore te Shqipërisë. Kjo është rritja, garancia, mekanizmi mbrojtës i demokracisë qe te mos kemi me një qeveri te verbër dhe te shurdhet, është mesmi per kedo qe injoron dhe neperkemb zërin e qytetareve.

 

Krye opozitari shtoi se studentet kane mbështetjen e PD, opozitës si dhe te qytetareve.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *