Svetlana Timofoeva, shtetasja ruse e akuzuar për spiunazh ka dalë këtë të martë para togave të zeza në Gjykatën e Elbasanit. Seanca e radhës gjyqësore pritet të mbahet më 14 prill, ndërsa trupa gjykuese është tërhequr për vendim.

 

Raportohet se Prokurorika e Elbasanit ka kërkuar që shtetasja ruse të mos ekstradohet drejt Rusisë. Kjo kërkesë është arsyetuar përmes dy argumenteve, fillimisht sepse shteti në shtetin rus nuk do t’i sigurohen të drejta ligjore  sipas konventës së të drejtave të njeriut dhe së dyti kjo shtetasi është në një proces penal.

 

Gjithashtu, vetë shtetasja ruse ka kërkuar që të mos ekstradohet drejt vendit të saj.

 

Timofeeva, 33 vjeçe nga Rusia, u arrestua më 20 gusht të vitit 2022 së bashku me dy shtetas të tjerë, Mikhail Zorin, 23 vjeç nga Rusia dhe Fedir Aplatov nga Ukraina, pasi tentuan të hynin në ambientet e uzinës së armëve në Gramsh dhe hodhën sprej neuro-paralizues ndaj dy ushtarëve që ruanin objektin ushtarak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *