Mazhoranca dhe opozita debatuan gjate ne mbledhje e Këshillit per Rregulloren mbi memon e prezantuar nga juristet e Kuvendit, te cilët gjykonin se ky institucion nuk mund te investohej me miratimin e akteve ne ligjore, pasi një hap i tille do te ishte antikushtetues. Pas debateve te gjata, ishte kryeparlamentari Meta, ai qe i dha fund replikave politike. Miratimi i një formulari konsensual i vetedeklarimit per zyrtaret, objekt i ligjit, u shndërrua ne debatin e radhës me palëve. Duke pare se palët nuk lëviznin nga mendimet politike, kreu i Kuvendit vendosi ndërprerjen e përkohshme te mbledhjes, për largimin e mediave nga salla e mbledhjes. Diskutimi vijon me qellim për te arritur konsensusin para seancës se enjte ku janë parashikuar te kalojnë aktet nënligjore te dekriminalizimit. Afati përfundimtar, per miratimin e tyre është data 6 mars.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *