Deklarata e forte e ish-Kryeministrit Sali Berisha sot ne Parlament, ku u beri thirrje shqiptareve per t’u armatosur, pasi qeveria po deshton te luftoje krimin, eshte komentuar edhe nga mediat nderkombetare. Agjenci prestigjoze lajmesh dhe gazeta ne Europe, por edhe ne SHBA e kane pasqyruar kete deklarate dhe thirrjen e Berishes per nje ligj per armëmbajtjen, ndersa theksojnë se aktualisht armëmbajtja eshte e paligjshme ne Shqiperi. Agjencia “Associated Press” e ka cituar gjithe deklaratën e Berishes dhe akuzat e tij ndaj qeverise per lidhje me bandat e krimit. Agjencia kujton gjithashtu se ne vitin 1997, Berisha atehere President i vendit u rrezua nga pushteti, pas revoltës popullore dhe muaj te tere anarkie, pasi qytetaret humben kursimet e tyre ne firmat piramidale, ndërsa grabiten edhe depot e armeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *