Subscribe

Edhe gjate 24 oreve te fundit kane vijuar rreshjet e bores ne juglindje te vendit duke shkaktuar probleme kryesisht ne zonat e thella malore. Levizja e mjeteve eshte e veshtire ne fshatrat e thelle te njesive administrative Dardhas e Trebinje ne Pogradec, Lekas ne Bashkine Korce si dhe Clirim ne Bashkine Kolonje. Shkollat ne Pepellash dhe Butke jane te mbyllura per shkak te mosfunksionimit te ngrohjes. Ne disa shkolla te tjera te zonave malore te juglindjes per shkak te kushteve te veshtira te motit, mesimi eshte kryer me orar te reduktuar. Mungese te energjise elektrike ka pasur ne disa fshatra te thelle te njesise Lekas, nderkohe qe problemet e tjera me energjine te evidentuara nje dite me pare jane zgjidhur nga grupet e punes te OSHEE. Per sa i perket rrugeve nacionale me perjashtim te Dardhes ku kalimi eshte me zinxhire ne nje pjese te segmentit Boboshtice Dardhe, ne te gjitha akset e tjera qarkullimi kryhet normalisht. Sektori i qarkullimit rrugor u kerkon drejtuesve te mjeteve te bejne kujdes ne rruget rurale per shkak te pranise se ngricave ne rruge, kujdes te cilin e kerkon edhe per rruget nacionale ne oret e para te mengjesit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *