Mëngjesin e ditës së sotme juglindja e vendit është pëfshirë nga reshjet e dëborës në lartësinë mbi 1000 metra.

Debora ka përfshirë zonën e  Dardhës, Voskopojës, Vithkuqit si  dhe Qafën e Qarrit.

Ndërkohë referuar burimeve nga ARRSH trashësia e dëborës ka arritur në 20 centimetra në maline  Bigllës,  ndërsa sa I përket  zonave të   tjera trashësia arrin 5 deri në 10 cm, që nuk përbën rrezik për levizjen e automjeteve.

Autoritetet vendore bëjnë apel që të evitohen levizjet në zonat malore, ndërsa rruga për në Dardhë është e kalueshme me zinxhire.

Megjithate debora e rene me shumice, duket se ka favorizuar shume ata qe zgjodhen fundjaven per te qene ne Dardhe e Voskopoje ne menyre te vecante, per te bere shijuar magjine e bardhesise dhe pse jo per te bere ski.

Fotot e meposhtme te gazetarit te Vizion Plus, Tonin Frroku konfirmojne sasine e konsiderueshme te bores se rene ne keto zona turistike juglindore.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *