Debati i hapur nga Ben Blushi për zgjedhjen e kryetarit socialist, konsiderohet i pavend nga një pjese e mire e deputeteve dhe ministrave te kësaj partie. Sipas tyre kongresi duhet te interpretoje statutin, e do te ketë votëbesim te kryetarit. Olta Xhaçka, thotë se  parti te tilla qe aplikojnë parimin nje anëtar nje vote e kane te zgjidhur ketë çështje. Ajo i referohet  modelit te laburistëve, ndërsa kujton se Edi Rama ka fituar dy pale zgjedhje dhe tani është ne mesmandantin e nje qeverie qe ka ndërmarre reforma per ligjshmërinë e vendit. Edhe Arben Ahmetaj e vlerëson te pakuptimte ketë debat, ndërsa shprehet i keqardhur per  mënyrën se si Ben Blushi është kapur jo vetëm pas statutit, por dhe ekonomisë per te realizuar ambicien e tij. Ahmetaj e quan populizem retoriken e Blushit, e cila sipas tij por iu jep ze argumenteve te pabaza kundërshtareve politike dhe e kthen vendin pas. Ministri  paraqet argumentet e tij, duke thëne se politikat e ndërmarra nga qeveria kane dhëne efekte ne rritjen e ekonomisë, dhe vendi eshte rimëkëmbur pas kulmit te varfërisë ne vitin 2012.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *