Sulmet personale nuk ishin bere deri tani pjese e debateve televizive ne kampin demokrat, por tonet mes kandidateve Hillari Clinton e Bernie Sanders u rriten ne perballjen e radhës ne CNN.  Ata u përplasen per politiken e jashtme, apo kontrollin e armeve.

Bernie Sanders: A e ka Clinton inteligjencën dhe përvojën per te qene presidente? Natyrisht qe po, por une e ve ne dyshim gjykimin e saj. Ajo votoi per luftën ne Irak apo per marrëveshje katastrofike tregtare, qe na kane kushtuar mijëra vende pune.

Hillary Clinton: Senatori Sanders me quajti te pakualifikuar dhe askush s’ma kishte thene kete me pare. Ai ve ne pikëpyetje gjykimin tim kur qytetaret e Nju Jorkut kane votuar dy here per mua si senatore. Presidenti Obama besoi tek gjykimi im dhe me kërkoi te bëhem sekretare shteti.

Ndonëse Sanders ka fituar ne disa gara te javëve te fundit, Clinton vazhdon te ruaje kryesimin. Clinton mbrojti rolin e saj ne ndërhyrjen ne Libi, ndërsa Sanders e fajësoi per dështimin e sigurisë ne vend. Moderatori i CNN u detyrua te ndërhyje per te rikthyer qetësinë, duke thëne se nese te dy do te bërtisnin, shikuesit nuk do te dëgjonin dot asnjërin prej tyre.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *