Subscribe

Të ftuar në Spotlight nga Alban Dudushi, në Vizion Plus, zv.ministrja e Shëndetësisë,znj.Mira Rakacolli dhe ish-deputeti i PD-së, z.Tritan Shehu janë përfshirë në një debat lidhur me idikatëorët që përcaktojnë se çfarë masash anti-Covid duhet të merren.

Pertrit Vargu: Problemi i këtyre është ky, se këta nuk masin kurrë raportin mes njerëzve të testuar dhe njerëzve të infektuar, sepse ai është me të vërtetë indikatori real. Nuk janë sa veta shtrohen nëpër spitale kur 95% e njerëzve mjekohen në shtëpi. Sepse që të thiuash se sa njerëz shkojnë në spitale, atëherë duhet të shikojmë çfarë kriteri kemi ne që të shkojmë në spitale. Ne, një njeri të shëndoshë në ditën e 7-të nuk e shtrojmë kurrë, sepse është një njeri, një njeri me diabet nuk e shtrojmë kurrë… Prandaj kemi edhe 1001 probleme

Mira Rakacolli: Kriteret e shtrimit në spital janë po ato që ka gjithë bota…

Leave a Reply

Your email address will not be published.