Departamenti amerikan i shtetit bëri të ditur se Shtetet e Bashkuara nuk e kanë ndryshuar pozicionin, sa i përket njohjes reciproke mes Kosovës dhe Serbisë.

 

 

Një zëdhënës i departamentit nënvizoi se “Shtetet e Bashkuara e mbështesin plotësisht dialogun e ndërmjetësuar nga Bashkimi Evropian mes Kosovës dhe Serbisë, përmes së cilit synohet të arrihet një marrëveshje gjithëpërfshirëse, me qëllim përfundimtar njohjen reciproke”.

 

 

Çështja e njohjes është risjellë në vëmendje, pas letrave të dërguara nga presidenti amerikan, Joe Biden dhe sekretari i shtetit, Antony blinken për presidentin aleksandër vuçiç, në të cilat nuk është përmendur në mënyrë specifike njohja reciproke mes dy vendeve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *