Pasi kritikoi menaxhimin e krizës së shkaktuar pas zbulimit të një mutacioni të koronavirusit në nuselala, ministri danez i Bujqësisë dha dorëheqjen. Ai pranoi se ishin bërë gabime.

 

Mogens Gensen tha javën e kaluar se urdhri i qeverisë për të vrarë 17 milionë nuselala në Danimarkë pa bazë ligjore.

 

“Unë duhet të paraqes dorëheqjen time. Është e qartë se në ministrinë time u bënë gabime dhe unë marr përgjegjësinë për to.”

 

Më 4 nëntor, Danimarka urdhëroi therjen e të gjithë nuselalave pas zbulimit të një mutacioni në koronavirusin e ri që mund të transmetohej tek njerëzit.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *