Të paktën 60 persona hanë humbur jetë nga një shpërthim i fuqishëm pranë një xhamie të besimtarëve muslimanë shiit, në jug të kryeqytetit sirian të Damaskut. Dhjetëra te tjerë janë lënduar. Përgjegjësinë për këtë sulm e kanë marrë militantë të shtetit islamik të Sirisë dhe Irakut, në një reagim në rrjetet sociale. Sulmi ndodhe në një kohë kur përfaqësues të qeverisë dhe opozitës në Siri diskutojnë në Gjeneve për një zgjidhje politike të konfliktit, që ka shpërthyer pas protestave në të ashtuquajturën “Pranvera arabe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *