Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Ivica Daçiç,  ka theksuar se  është e pamundur  që të gjendet një zgjidhje në lidhje me çështjet e Kosovës përveç respektit të gjendjes në terren.

 

Në një intervistë të dhënë për O2 shefi i diplomacisë serbe ka edhe tentativat e Kosovës për të marrë kontrollin mbi veriun, e sipas Daçiq kjo do të jetë e pamundur.

 

“Është e pamundur që të gjejmë një zgjidhje adekuate të çështjeve të Kosovës, përveç respektimit të gjendjes në terren. Në këtë rast, veriu i Kosovës nuk mund të jetë nën sovranitetin e Prishtinës dhe ky është fundi”.

 

Ndër të tjera në intervistën e tij Daçiç është shprehur se për ndërprerjen e dialogur prej muajsh fajine kanë mosmarrëveshjet mes Evropës dhe Amerikës.

 

“Nëse bashkësia ndërkombëtare vendos që çështja e Kosovës duhet të mbyllet, ajo do të zgjidhet shpejt, por ka mosmarrëveshje, jo ndërmjet Perëndimit dhe Rusisë dhe Kinës, por midis vendeve evropiane dhe SHBA”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *