Pak njerëz në Shqipëri e njohin sportin e Rugby. Një sport ku lufta, forca dhe dëshira për të triumfuar nuk zbehen deri në minutën e fundit të lojës.

Ky është Dejv Dashi, 26 vjeçari qe pasionin për këtë sport ai e zbuloi që në moshën 17 vjeçare kur jetonte në Kanada.

 Sot ai është pjesë e ekipit të Tiranës prej 4 vitesh dhe në të njëjtën kohë dhe zv.kapiten i skuadrës.

DEJV DASHI    

LOJTAR I RUGBY

Një lojtar rugby që të jetë aktiv duhet të paktën të ketë 3 ose 4 herë stervitje vetjake, flas per kalitje fizike, pra jashtë lojes ekpit. Kjo do të thotë që loja me top përbën vetëm  2 ose 3 ditë të javës dhe pjesa tjetër e stërvitjes është totalisht fizike.”

Për shkak të problemeve dhe mungesës së mbështetjes në Shqipëri, klubi i Tiranës ka konfirmuar se sezoni tjetër do të luajë në ligën greke.

DEJV DASHI

LOJTAR I RUGBY

Klubi i rugby Tirana do të marrë pjesë në ligën greke të paktën për 4 deri 6 ndeshje nga sezoni i rregullt i tyre . Kjo do të thotë që do ketë tre ndeshje vajtje dhe 3 kthimi . Do luhet dhe në Shqipëri pra Tiranë,ndërsa në Greqi do të luajmë në Patras, Athinë dhe në Larisa . Këto janë 3 vendet ose ekipet që ne kemi piketuar në bashkëpunim dhe me ligën greke. ”

3 vite më parë Shqipëria krijoi dhe kombëtaren e saj, e cila ka përfaqësuar ngjyrat kuq e zi në evente ndërkombëtare.

DEJV DASHI

”Gjendja e Europës nuk lë shumë vend për të ogranizuar evente të tjera ndërkombëtare. 3 nga trajnerët tanë janë në Angli sepse punojmë fulltime në Rugby League. Ata janë përpjekur vazhdimisht dhe ka përpjkeje në fakt nga të gjitha anët qoftë në kontinentin e Europës, Austrilian qoftë në Amerikë  që të kërkojnë kombëtare dhe të realizojmë miqësore që të vijnë tek ne ose të shkojmë ne tek ata

Aktualisht, në vendin tonë janë dy klube Rugby, ”Tirana ” dhe ” Ilirët”  ndërsa pritet të krijohet edhe ekipi i Flamurtari te Vlorës.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *