“Probabiliteti i një përhapjeje të mëtejshme të variantit Omicron të Covid është shumë i lartë dhe vetëm vaksinimi nuk na lejon të parandalojmë ndikimin e tij ne popullate”.

 

Deklarata u bë nga Andrea Ammon, drejtor i Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve.

 

 

“Nevojitet urgjentisht një veprim i fortë për të reduktuar transmetimin dhe për të frenuar ndikimin në sistemet shëndetësore”, shton ai.

 

Mjaft shtete ne Europe kane shtuar kufizimet dhe kane shtrenguar hyrjet dhe daljet nga vendet e tyre, nga frika e Omicron, ndonese ekspertet besojne se ky variant pertej shperndarjes me te shpejte, eshte me pak i rrezikshem sesa varianti Delta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *