Subscribe

Rritja e numrit të të infekturave gjatë dy muajve të fundit ishte një nga shkaqet që stepi tursitët e huaj të vinin në vëndin tonë edhe pse Shqipëria nuk ka asnjë masë kufizuese ndaj tyre.  

Ndonëse një sezon I vakët dhe me shumë paqartësi, për qeverinë shiqipëria nuk humbi si destinacion turistikë, pasi turistët nga polonia, bjellorusia ukrania apo serbia nuk munguan këtë verë.

Situata mbetët e paqartë për pritshëmritë në ditët në vijim, edhe pse me vendim të këshillit të ministrave sezoni për këtë vit është shtyrë deri në 5 Netor.

Sipas kontratave të lidhura nga tur-operatorët charterat me turistë do të vijojnë deri më 25 shtator.

Ndërkohë bizneset e turizimit ata që sjellin dhe dërgojnë turistë kërkojnë me forcë një paketë mbështetëse finaciare për të vijuar aktivitetin për vitin e ardhshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.