E përballur me bojkotin qe do t’i bëjnë ceremonisë se OSCAR-ve shume emra te njohur te kinemasë per shkak te mungesës se diversitetit ne kandidime, organizatorët e saj premtojnë reforma. Akademia e Shkencave dhe Arteve filmike është angazhuar te dyfishoje anëtarësinë e grave dhe të  përfaqësuesve te minoriteteve etnike, por kjo do te ndodhe deri në vitin 2020. Ne kete mënyre, per ceremoninë e këtij viti nuk do te ketë ndryshime. Megjithatë, ne bordin drejtues per te përmirësuar diversitetin ne lidership do te shtohen tre anëtare te rinj. Ne deklaratën e presidentes se akademisë Cheryl Boone Isaacs theksohet se masat e reja do t’i hapin rruge nje procesi te ndryshimeve me baze gjinore, racore, etnie dhe orientimi seksual. Per te dytin vir radhazi akademia e OSCAR-ve kishte kandiduar vetëm aktore te bardhe ne katër kategoritë e aktrimit, çka beri qe Aktori i njohur Will Smithdhe regjisoret Spike Lee dhe Michael Moore te njoftonin se do ta braktisnin ceremoninë qe mbahet ne 28 shkurt.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *